Välkommen till Södertäljegalan 2023

Södertäljegalan är en del av Södertälje Företagardag, i år arrangeras den i samband med Science Week i Södertälje. Galans syfte är att stärka det lokala företagsklimatet och uppmärksamma och lyfta fram företag, organisationer och människor som gör något bra för Södertälje. 

Datum: Fredagen 3 februari 2023
Tid: 18.00 – 01.00. Kvällen startar med ett mingel, därefter utdelning av utmärkelser, galamiddag och underhållning. 
Klädsel: Mörk kostym
Plats: Restaurang Snäckviken, Södertälje Science Park, Kvarnbergagatan 12
Biljetter: 995 kr (inkl. moms)

Program

18.00–19.00 Förmingel
19.30–22.30 Galamiddag med underhållning och utdelning av utmärkelser
22.30–01.00 Efterfest

Det blir en fullspäckad kväll med bred underhållning – det blir sång, dans och komik. Moderator är Lasse Karlsson, konferencier och stå-upp-artist. Programmet består bland annat av: 

– Södertäljes soulstjärna Jessica Berge med band bjuder på musikunderhållning inom funk, soul och rock. Klassiker från 70 och 80-talet. Jessica Berge har arbetat professionellt i många år som både showartist och frilansande soloartist. Under sin karriär har hon sjungit med namn som bl.a. Tommy Körberg, Kalle Moraeus, Andreas Lundstedt m.fl.

– KubaDance Company, dansskola i Södertälje – förbered dig på unik och underbar energi

– Mezzopotelge, Södertäljebaserad musikgrupp som bjuder på orientaliska toner

– El Sistema, orkesterskola med elever från kommunala skolor i Södertälje

Utmärkelser 2023

Årets Företagare
Värd: Företagarna Södertälje/Nykvarn
Delas ut till en företagare som under året utfört en prestation i sin kommun och genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Duktiga företagare bidrar genom sina idéer och sitt arbete till att samhället utvecklas.
Årets Nyföretagare
Värd: NyföretagarCentrum Södertälje Nykvarn Salem
Delas ut till det företag (ej äldre än tre år) som tillsammans med NyföretagarCentrum genomarbetat sin affärsplan. Affärsidén skall vara utvecklingsbar och företaget ska vara en god förebild, visa uthållighet, engagemang och mod.
Årets Cityföretag 
Värd: Södertälje City
Utmärkelsen ”Årets Cityföretag” ska uppmärksamma och lyfta företag som arbetar aktivt för att stärka både sin egen och hela stadskärnans attraktionskraft, och som genom professionell och välkommande service skapar nöjda kunder och besökare som får en positiv känsla och koppling till Södertälje.
Årets Telgebragden
Värd: Länstidningen Södertälje
Telgebragden är Södertäljeidrottens stora pris och går till den lokala idrottare eller förening som svarat för årets främsta prestation. Telgebragden har delats ut av Länstidningen sedan 1950, då friidrottaren Ragnar Lundberg mottog den allra första plaketten.
Årets Kringelställe
Värd: Södertälje kommun
Södertälje kommun delar ut pris för att premiera en plats eller en entreprenör med en verksamhet som är uppskattad och lockar besökare, såväl södertäljebor som externa besökare, kort och gott ett ”Smultronställe” i Södertälje. Syftet är att uppmärksamma och uppmuntra platser och entreprenörer som bidrar till att göra Södertälje till en attraktiv kommun.

Läs mer om Science Week den 1 – 3 februari

Missa inte Science Week, ett årligt samhällsforum om hållbar utveckling, hållbar produktion och stadsutveckling. Under tre dagar erbjuds ett 60-tal kostnadsfria liveseminarier och workshops, både digitalt och på plats i Södertälje Science Park.

Läs mer på: https://scienceweek.se/program/